Posted by on Бер 16, 2014 in Відео | 0 comments

– Чи не могли б Ви, будь ласка, розповісти про самотність? Як … як не бути самотнім? Якщо поглянути на людей, деякі з них виглядають такими самотніми. Ви знаєте, що вони самотні, вони знають, що вони самотні. Чи є рішення для цього?

– Насправді самотність дуже легко зрозуміти. Ви самотні, тому що ви одні, ви не з тим, хто дійсно робить вас щасливим, хто дійсно задовольняє ваше бажання товаришувати, любити.

Тому навіть серед величезного натовпу людей – можливо, ви на вечірці в колі так званих друзів – ви однаково самотні. Тому що у вашому серці, поруч з вами, немає нікого, ви не відчуваєте цього любовного зв’язку з кимось. І навіть якщо ви комусь говорите, що любите його, ви як і раніше відчуваєте себе самотньо, тому що серце самотнє.

І проблема полягає в наступному: ми, духовна душа, яка перебуває в серці, знайдемо задоволення тільки … та особистість, з якою ми насправді будемо щасливі, – це Верховний Господь, Бог. Тому ви ніколи не побачите одиноким того, хто істинно любить Бога.

Але в матеріальному світі, де в нашому житті для Бога зовсім немає місця, ми намагаємося заповнити цю потребу любити Досконалу Особистість іншими людьми: друзями, родичами і так далі. Але це не працює. Саме з цієї причини найвідоміші і найпопулярніші люди, ті, у кого найбільше друзів і загальної уваги, часом все одно дуже-дуже самотні.

Тому єдине справжнє рішення – відновити втрачені взаємини з Богом. І, оскільки Він в нашому серці, самотність зникне. Бог перебуває в серці. Він знаходиться в серці, Його називають Параматма – «Господь в серці». Він завжди з нами, але ми не бачимо цього, ми з Ним розділені. Розумієте? Перебуваючи в матеріальній свідомості, ми не бачимо Його присутності.

Тому, коли ми зростаємо духовно, коли ми очищаємо розум і серце від всілякого матеріального забруднення, коли ми насправді, як я завжди кажу, живемо повноцінним духовним життям, основа якого – віддане служіння Богу, то ці відносини відроджуються і починають розвиватися. І тоді ми не самотні. Неважливо чи я в оточенні безлічі людей, чи один, чи на безлюдному острові, я все одно з Тим, кого люблю, а Він зі мною, і самотність – справа минулого, справа минулих днів. І таким є єдине справжнє рішення.

“Я можу вступити в шлюб – це вирішить проблему моєї самотності». Не вирішує. “Я можу завести дітей – це вирішить проблему моєї самотності». Не вирішує. “Я хочу мати якнайбільше друзів” – я заводжу більше друзів. Це не вирішує моєї проблеми.

Рішення тільки одне. І це те, чого вчать всі великі духовні вчителі. Розумієте? Всі, хто знає істину, говорять нам одне й теж: любов до Бога – це єдине рішення.

Регулярне слухання і повторення імен Бога, до якого я постійно закликаю, – повторюйте мантри, повторюйте імена Бога – приведе нас до безпосередніх стосунків з Богом, і я відчуватиму: «Тепер в моєму житті є Той, хто наповнює мене, хто насправді позбавляє мене порожнечі всередині, самотності. І в цих любовних відносинах я більше ніколи не буду самотнім”.

– Дякую.