Posted by on Бер 16, 2014 in Самотність (Відео) | 0 comments

– Чи не могли б ви, будь ласка, пояснити про самотність? Як… як не бути самотнім? Якщо подивитися на людей, деякі виглядають такими самотніми. Ви знаєте, що вони самотні, вони знають, що вони самотні. Чи існує виршення цієї проблеми?

–Насправді, самотність дуже легко зрозуміти. Ви самотні, тому що ви одні, ви не з тим, хто справді робить вас щасливим, хто справді задовільняє ваше бажання дружити, любити когось.

Тому навіть серед величезного натовпу людей – можливо, ви на вечірці серед так званих друзів – ви все одно самотні. Тому що у вашому серці, поряд з вами немає нікого, ви не відчуваєте цього любовного зв’язку з кимось. І навіть якщо ви комусь кажете, що любите його, ви, як і раніше, почуваєтеся самотнім, тому що серце самотнє.

І проблема насправді ось у чому: ми, духовна душа, яка перебуває в серці, знайдемо задоволення тільки… та особистість, з якою ми насправді будемо щасливі, — це Верховний Господь, Бог. Тому ви ніколи не побачите самотнім того, хто істинно любить Бога.

Але в матеріальному світі, де для Бога зовсім немає місця у нашому житті, ми намагаємось заповнити цю потребу любити Досконалу Особу за допомогою інших людей: друзів, родичів тощо. Але це не працює. Саме тому найвідоміші і найпопулярніші люди, ті, у кого найбільше друзів і загальної уваги, часом все одно дуже і дуже самотні.

Тому єдине справжнє рішення – відновити втрачені стосунки з Богом. І, оскільки Він у нашому серці, самотність зникне. Бог перебуває у серці. Він знаходиться у серці, його називають Параматма – “Господь у серці”. Він завжди з нами, але ми не бачимо цього, ми розділені. Розумієте? Перебуваючи у матеріальній свідомості, ми не бачимо Його присутності.

Тому, коли ми ростемо духовно, коли ми очищуємо розум і серце від усілякого матеріального забруднення, коли ми насправді, як я завжди кажу, живемо більш повноцінним духовним життям, основа якого – віддане служіння Богу, то ці відносини відроджуються і починають розвиватися. І тоді я не самотній. Буду я в оточенні багатьох людей, буду я один, буду я на безлюдному острові, я все одно з тим, кого люблю, а Він зі мною, і самотність – справа минулого, справа минулих днів. І таке єдине справжнє рішення.

Я можу одружитися: “Це вирішить проблему моєї самотності”. Не вирішує. Я можу завести дітей: “Це вирішить проблему моєї самотності”. Не вирішує. Я хочу якнайбільше друзів – я заводжу більше друзів. Це не вирішує мою проблему.

Рішення лише одне. І це те, чого навчають усі великі духовні вчителі. Розумієте? Всі, хто знає істину, кажуть нам одне й те ж: любов до Бога – це єдине рішення.

Регулярне слухання і повторення імен Бога, до якого я постійно закликаю, – повторюйте мантри, повторюйте імена Бога – приведе нас до безпосереднього контакту з Богом, і я відчуватиму: “Тепер у моєму житті є Той, хто наповнює мене, хто насправді рятує мене від порожнечі всередині, від самотності”. І в цих любовних стосунках я більше ніколи не буду самотнім.

– Дякую.
_______________________________________

Наступна публікация – ЩО ТАКЕ СПРАВЖНЯ ЛЮБОВЬ