РусEn

balakhilya.com.ua

Показать меню

Зосереджуватись на вічному, а не на тимчасовому

Весь світ навколо нас є тимчасовий. І це те, що нас тримає тут, це те, на чому ми зосереджені. Це представляє собою все наше життя – тимчасове. Але коли ми маємо знання і коли ми маємо допомогу мантр, ми можемо все більше і більше переносити фокус на вічне. І почати зосереджуватися на нашому справжньому житті та на наших взаєминах із Верховним Господом.

Далее

Як стати по-справжньому щасливим? (ВІДЕО)

Ми є вічною духовною душею, у нас є вічні якості або властивості, які можна буде знайти скрізь, де є душа. І одна з таких якостей – це щастя. Бути щасливою – це природний стан души. Ось чому ми завжди намагаємось знайти щастя. Тому що в глибині себе від самого народження ми розуміємо, що: я маю бути щасливим.

Далее

Хто я? (ВІДЕО)

Але ми не тіло, ми духовна душа. Як духовна душа ми потребуємо духовної їжі. Але ми ніколи її не отримуємо, ми не знаємо про неї. Але ми знаємо, що чогось не вистачає у нашому житті, чогось справді не вистачає. Я маю на увазі, що кожен, якщо він буде досить чесний і зазирне вглиб себе, зможе сказати: «Так, я маю все те, що маю, але всеодно мені чогось не вистачає».

Далее

Свідомість (ВІДЕО)

Завжди пам'ятайте, що ви насправді духовна душа. Це те, хто ви навічно, ким ви є вічно. Це ніколи не змінюється. Протягом життя ви приймаєте багато різних ототожнень. У кожному новому житті ви ототожнюєте себе наново. Але це все матеріально. Але наша вічна тотожність одна й та сама, завжди. І що це за тотожність? Я вічний люблячий слуга Верховного Господа. Це ніколи не змінюється, я не можу це змінити.

Далее

Духовне самоусвідомлення

Без духовного знання ми не знаємо, що нам робити з нашим життям, з нашою діяльністю у цьому світі та з нашим матеріальним знанням. Тому у нас великий бардак, і він лише зростає. Тому так важливо вивчати істину. Є велике священне письмо, яке називається Шрімад Бхагаватам. І на початку його є дуже відома мантра, або шлока, яка говорить, що зараз настав час дізнатися про Абсолютну істину.

Далее

Ціль життя для людства

Таким чином, ми марно витрачаємо все наше життя, ми загублені. Але ми не хочемо визнати, що ми загублені. Ми не хочемо визнати, що нічого не знаємо. Я не знаю хто я. Я не знаю, куди я йду, і звідки я прийшов. Але такою є реальність. Ми просто блукаємо тут на самоті. Це як ви загубилися в лісі, ви просто тиняєтеся там, на самоті і не знаєте куди йти. Не дуже добре почуття.

Далее

Шлях до абсолютного щастя. Що таке самореалізація?

Нам треба розпочати із самореалізації. Ми маємо знати, хто ми. І всі думають зараз: «Ну, я знаю. У мене немає амнезії, я пам'ятаю хто я». Насправді ми не знаємо – це ілюзія. Ми вважаємо, що ми знаємо. Це ще одна неправда. І вона робить наше життя дуже важким.

Далее

СЕКРЕТ

Життя дуже коротке. Ми народжуємося, дуже швидко виростаємо, займається всілякою діяльністю у житті, а потім вмираємо. І це все відбувається у дуже короткий час. І що ми зробили? Чого ми досягли? Деякі люди думають: «Я цікавитимуся духовністю, коли зістарюся». Усі перебувають у якійсь ілюзії, що доживуть до глибокої старості: «Я доживу до 70, 80». Щодня тисячі та тисячі людей на цій планеті помирають у молодому віці. Немає жодної гарантії.

Далее

ІЛЮЗІЯ ЖИТТЯ

Ми, духовні душі, дуже малі, крихітні. Ми не могутні. Ми не займаємо становище того, хто керує. Ми справді трохи чимось керуємо, у нас є невелика сила, але насправді вона дуже мала. І внаслідок цього ми постійно перебуваємо під керуванням. І є тільки дві керуючі сили – Верховний Господь та майя, що означає ілюзія. У матеріальному світі переважна керуюча сила – це майя. І майя – це одна із служниць Бога.

Далее

Йога взаємовідносин

Веди навчають нас, що ми, вічна духовна душа, ніколи не будемо щасливі, ніколи не будемо задоволені доти, доки у нас не буде вічних взаємовідносин із досконалою особистістю. І ми всі інтуїтивно це знаємо. Усі це знають. Тому ми шукаємо цю досконалу особистість.

Далее

ГАРМОНІЯ В ЛЮБОВІ

Вся ідея йоги полягає у досягненні гармонії. Однак ви можете побачити у власному житті та зі спостережень за сьогоднішнім світом, що навколо панує дуже велика дисгармонія. Стільки хаосу, збентеження, стільки занепокоєнь у світі. Ви можете взяти будь-який аспект життя, який ви знаєте, і побачите, що в ньому дуже багато занепокоєнь.

Далее

Риба без води

І те саме стосується нас. Ми як риба в неправильному місці, в неправильній обстановці. Доки я, духовна душа, перебуваю в матеріальному світі, у мене будуть проблеми, і ніхто не зможе їх вирішити. Я можу піти до найкращого психолога, і він не допоможе мені. Я можу піти до всіх своїх друзів або зайти в Інтернет і запитати Google, вони також не вирішать мої проблеми. Тому що вони не знають рішення.

Далее

РІШЕННЯ ЗМІНИТИСЯ – ОСОБИСТИЙ ВИБІР КОЖНОГО

Людська форма життя призначена для роздумів. Нам слід розмірковувати, усвідомлювати – це мета тієї машини, яка у нас є. Але зазвичай ми використовуємо її неправильно і опиняємося в дуже важких ситуаціях.

Далее

Задоволення - це мета?

У душі є багато вроджених якостей. І одна з якостей - це бажання задоволення. Колись помічали це? Ви колись помічали, що всі шукають задоволення? І не тільки душі, які перебувають у людських тілах.

Далее

НОВЕ НАРОДЖЕННЯ

Отже, коли людина здійснює просування в духовному житті, одна з тих змін, яка відбувається, пов'язана з тим, як вона бачить все, як розуміє – погляд на світ, скажімо так. І це дуже важливо.

Далее

Веди – наша інструкція в житті

Знання, які містяться у цих священних писаннях, дуже великі. І вони охоплюють кожен аспект життя в матеріальному світі, як і всі аспекти життя в духовному світі. Це повна інформація про все, що міститься у ведичному знанні.

Далее

"Завжди думай про Мене"

Нам потрібна дорожня мапа життя, тому що наша подорож – це подорож із матеріального світу до духовного світу, і ми не знаємо дороги. Ми загубилися, були втрачені на незліченну кількість життів, відхиляючись в один напрямок, інший, упираючись в один глухий кут, інший глухий кут, потрапляючи в безліч проблем по дорозі. Нам потрібна мапа і нам потрібен провідник.

Далее

Найдавніша наука про душу.

Коли ми думаємо про писання, зазвичай уявляємо, що є якась книга якихось писань, і ви можете її прочитати. Насправді, писання означають «істина». І записані вони були нещодавно – 5 000 років тому. Але істина, очевидно, була присутня і раніше. І яким би дивним нам це не здавалося, записувати її не було потреби.

Далее

Духовний Учитель і Панча-таттва

Духовний вчитель – це чистий представник Крішни. І це те, що робить його справжнім духовним учителем. Тому що він просвітлює нас у тому, що собою являє воля Крішни. У процесі бхакті-йоги студент, учень вчителя, завжди прославляє вчителя.

Далее

Balakhilya (En) Happy man (En) Балакхилья (Ru) Facebook (Ru) Наш блог Карта сайту