Posted by on Січ 22, 2017 in Любов, з точки зору Вед | 0 comments

Харібол. Намасте.

Можливо, ви чули це слово “намасте” багато разів. У йозі це слово використовується досить часто. У журналах йоги на різних заняттях з йоги використовується “намасте” як спосіб привітати когось. Але не кожен знає, що це означає.

Насправді це означає “будь ласка, прийми мою повагу”.

З таким розумінням, що всередині цього тіла є дві особи, які ви вітаєте. Звичайно ж, це індивідуальна душа – “Намасте – будь ласка, прийми мою повагу”, – але також — Верховна душа в серці кожної живої істоти.

Але в будь-якому випадку всередині кожної живої істоти, кожного з нас знаходиться експансія Верховної Особи Бога, яка називається “Параматма”. Параматма також описується як Наддуша. Отже, є я, душа, і також є Наддуша.

І ще одне ім’я Господа у серці це Чейта-гуру. Чейта-гуру це вчитель, гуру, усередині нашого серця.

Тому, коли ми говоримо “Намасте”, ми говоримо: “Господь у серці, будь ласка, прийми мою повагу”. Це досить глибоке значення. Як у всьому, що стосується йоги: є щось на поверхні і є щось на глибині. Якщо ми йдемо глибше, ми знаходимося в кращому становищі, ми більш захищені.

З вчення йоги ми дізнаємося, що найкраще становище – бути якомога нижчим. У духовному житті чим ви нижче, тим ви насправді вищі. Для справжнього духовного життя потрібна смиренність. Але ми, або дивлячись на чийсь приклад, або через наш забруднений стан, думаємо, що зарозумілість – найкраще. Тому нам потрібно розвивати у собі смиренність.

Чим ми смиренніші, тим ми більш умиротворені, і тим більше, насправді, ми знаходимося в такому стані, коли з нами хочуть бути, і з нами корисно перебувати. Подумайте самі: ви хотіли б знаходитися поряд з кимось, хто дуже зарозумілий? Чи ви хотіли б перебувати з кимось, хто дуже смиренний? Я думаю, кожен би погодився, що з тим, хто смиренний.

Але насправді ніщо з цього не є тією темою, на яку я хотів поговорити.

Тема, на яку я хотів поговорити, стосується кожного – це любов.

Ви відвідуєте наші програми вже протягом останніх кількох днів, і ця тема згадується дуже часто. Великий відсоток пісень про кохання: або про втрачене кохання, або про знайдене, або про надію в коханні. Це та тема, яка є всередині кожного з нас. Незважаючи на те, що це настільки звичайна справа для нас і ця потреба в любові така величезна, насправді у нас є мало розуміння про те, що таке справжнє кохання. І швидше за все ми погодимося з тим, що ця тема є найнезрозумілішою для нас. Вона така складна.

Давайте подивимося це з ведичної погляду, не з емоційної погляду, чи сентиментального погляду, чи з погляду зірочок у власних очах. Давайте подивимося трохи з іншого погляду. Загалом так. (Аудиторія сміється).

І спочатку я висловлюю свою пошану і свої поклони моїм Духовним вчителям. Справжній учитель, насправді, по-справжньому відчуває любов, він знає цю тему. І він не тільки може пояснити це нам, але він також може передати нам це.