Posted by on Січ 22, 2017 in Любов, з точки зору Вед | 0 comments

І як ми вже почули, ми духовні душі. Крихітні духовні іскри. індивідуальні. Ось хто ми. І ми цілком і повністю складаємося з духовної енергії. І ми походимо із джерела духовної енергії Верховного Господа. Спочатку ми були у духовному світі, це наш дім. “Духовна душа у духовному світі”, – звучить правильно.

І оскільки ми є частинкою Верховного Господа, ми також маємо всі якості Верховного Господа, але в малій кількості. Деякі люди кажуть: “Ми всі Бог”, у певному сенсі це правда. Так само, як іскра з вогню — можна сказати: це вогонь. Так, правильно, але це не є початковим вогнем.

Верховний Господь дав нам вічну вільну волю, прагнення. Кожна жива душа, кожна жива істота має свою волю. Люди кажуть, що тварини не мають душі. Це означає, що це просто машини. Сядьте на коня, і ви дізнаєтесь – там хтось є. Я хочу вправо, а він хоче вліво, я хочу, щоб він йшов, а він хоче втекти. Там інша особа. А ми завжди намагаємося зробити так, щоб вона робила те, що ми хочемо. Якщо ви сідаєте на велосипед або на залізного коня, то, якщо ви хочете праворуч, їдете праворуч, хочете – ліворуч. Там немає нікого, там нема волі.

Тому ми маємо вічну вільну волю і також невелику кількість незалежності. І у духовному світі у нас все це є.

У якийсь момент, і не намагайтеся зрозуміти чому, тому що ви не зможете зрозуміти чому, але в якийсь момент ми неправильно використали свою незалежність і свою волю. Ми розвинули цю ідею, що я хочу бути тим, хто керує, я хочу бути господарем, тим, хто отримує насолоду, паном, номером один і так далі, тому що у всіх нас є такі схильності. Тому що Господь, Він — особа, і Він є номером один, тим, хто насолоджується, господарем, паном. Тепер, коли в мене таке бажання, у духовному світі я не маю такої можливості реалізувати ці бажання, тому що це становище вже зайняте.

І Бог знає наші бажання, і Він створює матеріальний світ, в якому ми можемо реалізувати, втілити в життя наші бажання, наші фантазії. Бог нас не викидає, не виганяє, ми йдемо самі і приходимо у матеріальний світ. І тут у нас є можливість спробувати реалізувати це бажання бути номером один, тим, хто керує, паном, який насолоджується, і так далі.

І це те, що ми бачимо у світі, – кожен намагається бути паном, кожен намагається бути у центрі. І всі і все повинні обертатися довкола мого бажання. Всі ми граємо в ту саму гру, просто деякі грають в неї краще, ніж інші.