Posted by on Січ 22, 2017 in Любов, з точки зору Вед | 0 comments

І що трапляється, коли душа приходить у матеріальний світ? По-перше, душа, будучи духовною, завжди чиста – ми можемо чути про забруднену душу або про нечисту душу, але насправді душа завжди чиста. Тим не менш, вона може покритися, і це саме те, що відбувається. Коли ми приходимо у матеріальний світ, нас покривають різні шари матеріального покриття, все це описується у Бхагавад-гіті.

І перший шар, який нас покриває, називається фальшивим его. Це дуже тонкий рівень. Насправді це обумовлена свідомість – хибне его. Якщо ви були десь у чомусь пов’язані з йогою: заняття, або читали якісь книги, чи чули філософію, то, можливо, ви чули, що его — це погано.

Часто чую, як люди кажуть: “О, я працюю над своїм его. Я намагаюся позбутися свого его”, – тому що вони це чули, хтось їм сказав. Але насправді це не дуже зрозуміло, це не зовсім правильно розуміється. “Его” означає “я”, я вічно є собою. Я не можу позбавитися себе, це абсолютно неможлива мета для досягнення. І все це досить неправильна інформація.

І проблема не в его, проблема – в фальшивому его. Свідомість чистого его, – я – слуга Верховної Особи Бога, і моє вічне становище полягає в тому, щоб для Його задоволення здійснювати якесь служіння. Це чисте его, чисте свідомість, чисте розуміння. А фальшиве его — це все інше: я тіло, я чоловік, я жінка, я молодий, я старий, я особливий, я те, я це і таке інше. Я хазяїн, я пан. І все те, що відрізняється від чистого его, – це фальшиве его.

Потім після першого покриття фальшивим его йдуть розум, інтелект. Це наше тонке тіло. Це тонке ментальне тіло є фальшивим его, розумом і інтелектом. І потім наше грубе фізичне тіло (складається з ефіру, повітря, вогню, води та землі). Ці грубі елементи становлять наше грубе тіло. Тож ми, крихітні душі, вкриті вісьмома шарами матеріальної енергії. І ми повністю під впливом цього покриття, і ми повністю забуваємо, хто ми.