Posted by on Чер 28, 2021 in Шлях до справжньої любові – вродженої якості душі | 0 comments

Питання: Чому ми прийшли в цих матеріальних тілах, у нашому фальшивому его? Ми могли б прийти як енергія любові, чистого кохання, щоб не страждати.

 

Відповідь: Ми приходимо в матеріальний світ, через той чи інший спосіб… Не намагайтеся це вирахувати, бо це не піддається логіці, багато чого з того, що ми робимо, не є логічним. Ми приходимо в цей світ, тому що ми починаємо заздрити Богові. Ми маємо всі якості Бога, але в невеликій кількості. Бог – найголовніший. У нас так само є ця тенденція: хотіти бути найголовнішим. Він – Верховний Той, Хто Насолоджується, ми також маємо цю схильність – насолоджуватися, отримувати задоволення. Він Той, хто керує, Володар, у нас також є така схильність. Тому що ми походимо від Нього. В якийсь момент… І ще те, що в нас завжди є – це вічна вільна воля. Усі мають свободу обирати. Тож колись ми починаємо заздрити Богові: “Я хочу бути тим, хто насолоджується. Я хочу бути головним, Верховним, Всевишнім і так далі тим, хто керує”. І в духовному світі для мене немає місця, щоб усе це здійснити, бо там уже є Верховний Господь, який у цьому становищі.
 

Він створює матеріальний світ для того, щоб ми могли прийти сюди і здійснити своє бажання, яке насправді – фантазія. Тому що я не можу бути тим, ким я не є. Я не можу бути Богом, я — не Бог. Але Він створює матеріальний світ і дозволяє мені прийти сюди. І Він повинен помістити мене під дію ілюзії, щоб я міг перебувати в ілюзії та намагатися здійснити цю фантазію. Я починаю хибно ототожнювати себе так, щоб я міг грати цю роль: “Я головний”. І це те, що все тут роблять, якщо ви ще не помітили цього. Усі намагаються бути найголовнішими. Ось для чого зроблено всі ці змагання: “Я – головний, я переміг”. Усі намагаються бути головним, першим. “Я – центр, я – пан”, кожен намагається керувати всім навколо. Але це неможливо. Бо це — не ми.

 

Зрештою, через багато-багато життів, страждань, народжень, страждання та смерті, можливо, у мене почнуть виникати з цього приводу питання. “Що взагалі все це таке? Схоже, тут щось не так”. І тоді Верховний Господь починає вести мене до тієї інформації, яку я готовий почути. Я чую: о, можливо, тепер я готовий це почути. І в мене починає складатися невеликий шматочок із цієї мозаїки, потім з’являється ще шматочок. І тоді я можу зустріти справжнього представника Бога. І Він складає мені всю картину. І якщо я готовий, я оціню це. Можливо, я не готовий. Але, можливо, я буду готовим пізніше.
 

Ми особистості, ми не якесь світло, світло любові. Ці всі різні сучасні філософії: “Я – світло любові”. Що це означає? Ми всі особи, індивідуальні особи, я вам це вже пояснював. Але чисті представники Бога, ті, хто люблять Бога, під керівництвом Бога приходять у цей світ як уособлення любові Бога для того, щоб допомогти нам. Отже, всі великі люблячі Бога, які приходили в цей світ, приходили для нашої користі. Для того, щоб допомогти нам насправді стати щасливими, стати вдоволеними.
 

У будь-якому випадку, це все дуже великі теми.

 

Питанння: Бог – океан любові. Він наповнює нас і ми любимо. Спасибі вам.

 

Відповідь: Це правильно.

 

Питання: Окрім медитації, як ще можна любити Бога?

 

Відповідь: Так само, як у різний спосіб ви можете любити людину в цьому світі. Ви можете служити тому, кого ви любите. У нашому процесі бхакті-йоги є багато різних способів. Маючи повне розуміння і керівництво… Насправді все, що ми робимо, ми робимо з метою принести задоволення Богові. Ми можемо слухати про Нього і це перше. Слухати про Його діяльність, про Його розваги, про Його світ, про Його бажання, про все. Ми можемо слухати про Нього з авторитетного джерела. Ми можемо оспівувати Його славу. Це включає повторення мантр, говорити про Нього, прославляти Його в наших молитвах. Пам’ятати про Нього. Ми чуємо про Нього, ми пам’ятаємо Його. Навіть просто думати про Бога – це вже приносить йому задоволення. Пропонувати Йому щось. Щодня ми повинні їсти, ми можемо пропонувати Богові вегетаріанську їжу. Перед тим, як ми їмо, все це ми можемо спочатку запропонувати Богові.
 

Господь Крішна говорить у Бхагавад-гіті: “Все, щоб ти не робив, все, щоб ти не віддавав, все, щоб ти не пропонував, так само як і яку б аскезу ти не здійснював, роби це як підношення Мені”. Ми можемо працювати для Нього, можемо брати якийсь плід нашої праці та використовувати це у служінні Йому. Ми можемо молитися Йому. Ми можемо робити для Нього практичні речі. Ми можемо бути Його другом. І повністю віддатись Йому. Це називається дев’ять складових відданого служіння. Ви можете спати для Бога. Ви можете все – ростити сім’ї… Ви можете робити все – робити вправи для Бога… І таким чином ви розвиваєте свідомість Бога: “Все, що я роблю, я роблю для Тебе”. Такий процес.

 

Питання: У нашому матеріальному світі багато агресії. Це факт. А людина любляча більш ніж уразлива. Як захистити себе і при цьому любити і надалі?

 

Відповідь: Деякі люди думають, що любити це означає дозволяти собою помикати. Ви просто сидите та дозволяєте їм себе експлуатувати. Але це не правильно. Ви можете любити людей, але також ви повинні правильно діяти відповідно до їхніх дій. Ми не говоримо, що ми маємо бути агресивними, ні, звичайно. Але в той же час ви не сидите просто і не кажете: “Добре, експлуатуйте мене, я люблю вас”. Це не правильно. Ми маємо бути розумними.
 

У міру того, як ми все більше і більше прогресуємо в цьому знанні, до нас приходитиме розуміння, дане самим Богом, щодо того, як діяти у всіх ситуаціях. Також духовний вчитель навчає нас. Це розвиток, розвиток свідомості. Те, що може викликати дуже велике замішання: “Я не розумію цього зараз”, пізніше може бути цілком зрозумілим. Все пов’язане з нашими взаєминами та з даром Бога.
 

Гаразд?

 

Велике дякую. Намасте, Харібол.