Posted by on Чер 28, 2021 in Шлях до справжньої любові – вродженої якості душі | 0 comments

Що говорив Господь Ісус Христос? Його перша заповідь, він був дуже конкретним, він назвав це “заповіді”. Він говорив: “Люби Господа свого всім своїм серцем, усім своїм розумом, усім своїм єством”. А по-друге: “Люби ближнього, як самого себе”. Спочатку полюби Господа, і тоді ти зможеш любити всіх ближніх.

 

Веди вчать істині. Якщо ми будемо любити Бога, наше життя буде досконалим без винятків. Тоді я насправді можу любити мою дружину, моїх дітей та моїх друзів та моїх “ворогів”. Я не маю ворогів. Вороги – це ті, хто мені не подобається, кого я не люблю. Я не люблю своїх ворогів. Ось чому вони вороги. Ні, тепер ви можете любити всіх. Немає ворогів.

 

І ті, хто любить Бога, знають, що нам усім потрібно. Вони бачать нас наповненими нашими проблемами в житті. Вони знають, яке рішення і намагаються його передати. Вони все своє існування у світі проводять, намагаючись просвітлити нас. Дати нам це знання, доступ, це рішення. Якщо ми візьмемо це – це буде їхнє задоволення, їхнє щастя. Бог і всі Його чисті представники хочуть для нас лише одного, вони хочуть лише одного: щоб ми були щасливі.

Якщо ви любите когось, перше, що вас турбує: щоб вони були щасливими. Кожен з батьків хоче, щоб його дитина була щасливою. Це вбудовано. Так що досконалий батько і Його досконалі представники хочуть того самого для нас. Але вони знають, що єдине, що зробить нас щасливими – це духовна любов. І це те, що вони намагаються зробити. Намагаються направити нас, взяти нас за руку, повести нас і представити, познайомити нас з іншим світом.

 

І якщо ми сприйнятливі, якщо ми приймаємо те, що вони пропонують, наше життя зміниться неймовірно. Але якщо ми не приймаємо те, що вони пропонують, це наше велике нещастя. І ми залишаємось у цьому світі хтивості у пошуках помилкової любові. Намагаючись знайти її тут, там і в усіх місцях. І це не закінчується, коли я вмираю. Я просто переходжу в інше тіло і починаю все спочатку. Нова мати. О, я намагаюся любити свою маму, це моя перша любов, моя мама. Потім у моєму житті з’являються нові “любові”. І, зрештою, всі вони виявляються менш ніж досконалими.
 

Кішка має той самий досвід. Я приймаю народження в тілі кішки, і відбувається те саме. У мене є нова мама – це кішка. Я люблю її, ми любимо одне одного. У мене є брати та сестри, я їх також люблю. А потім мою маму роздавлює машина чи господар моєї мами віддає мене комусь: “О, ці кошенята, у нас і так уже повно кішок. Давай віддамо їх комусь”. Але ж я не хочу залишати свою маму. Кому це цікаво?

 

Це такий світ. Тобто матеріальний світ – це не те місце, де ми зможемо бути щасливими та задоволеними. І як тільки ми усвідомимо це і приймемо це, насправді будемо намагатись звернути свою увагу на те місце, де ми можемо знайти справжнє щастя, задоволення, на духовний світ, на духовні взаємини, тим нам же буде краще. Люди говорять:
 

-Ну А як же моя дружина? Чи можу я любити свою дружину?

-Звичайно. Ти маєш любити свою дружину. Але тільки не тіло. Не ілюзію, з якою ти одружився, але особу, душу. Люби її як дитину Бога, як духовну душу. Допоможи їй розвинути її любов до Бога.