Posted by on Кві 16, 2012 in Ціль життя для людства | 0 comments

І що з усім цим робити? Є два моменти. Ми повинні вивчити закони карми та інші закони матеріальної природи, вивчити, що ми маємо робити з нашою людською формою життя. Іноді люди кажуть: Цікаво, навіщо я народився? Цікаво, чи була якась ціль для цього? Можливо, мені потрібно було зробити те або це». Або, можливо, людина відчуває: це моя доля, те, що мені призначалося виконати.

Але, насправді, відповідно до Вед, є одна єдина мета для всього людства. І це – духовне усвідомлення, усвідомлення Бога, вивчення істини життя, знання про те, що ми духовні душі, порятунок від ілюзії «я – тіло», знання про те, що є Верховна Особа.

Це не є результатом творчості людей, які вигадують Бога. Матеріалісти, атеїсти мають свою філософію: Бога немає, Бога створила людина. Людина захотіла комусь молитися, відчувати себе підлеглим комусь, просити когось про допомогу і вигадала Бога. Але це не правда.

Відповідно до священних писань, Бог створив людину. І очевидно, що людина нічим не керує. Кожен індивід дуже швидко може зрозуміти: я нічим не керую. У моєму житті щодня відбувається те, що змушує мене побачити: я нічим не керую.

Таким чином, ми повинні дізнатися: ми духовна душа, є Верховна душа і ми підпорядковані Йому. Я не рівний Йому, моє становище – підлегле. І моє призначення… Цікаво, в чому полягає моє призначення? Моє призначення служити Верховному Господу. Це не той, про кого я думаю як про себе. Це той, хто я насправді. Я – вічний слуга Верховного Господа.

Це неймовірне знання. Воно більш цінне, ніж будь-яка освіта, яка коли-небудь була досягнута на цій планеті. Ми докладаємо таких зусиль для досягнення матеріального знання та майже жодних зусиль для досягнення духовного знання. Але ми можемо все це змінити.


Цель человечества



_____________________________________________________
Наступна публікація – 1. НЕОБХІДНІСТЬ ДУХОВНОГО ЗНАННЯ