Posted by on Січ 13, 2012 in Гармонія йоги (ВІДЕО) | 0 comments

Питання:Як так вийшло, що ми втратили зв’язок із Верховною Душею?

Відповідь: Це сталося через заздрість. У цьому світі є шість речей, які відомі як шість наших ворогів, і однією з цих речей є заздрість. Заздрість наш ворог. Це наш первісний ворог, бо ми позаздрили Богові в духовному світі. Ми хотіли бути першим, бути паном, господарем, керуючим і таке інше. Тому що ми маємо всі якості, які є у Бога, тому що ми його невід’ємні частинки. Але ми маємо їх у невеликій кількості. Проте ця схильність є, тому я хочу бути паном.

Але в духовному світі немає такої можливості для нас, бо Господь там уже є. І Він Господь. І Він дозволяє нам увійти в матеріальний світ, – світ, у якому ми забуваємо Бога. І завдяки цьому, намагаємось виконати нашу фантазію, я – бог. Я перший, я той, хто керує, я центр. Це та гра, у яку ми граємо. Весь світ наповнений тими самими людьми, які грають у цю гру. Тому тут стільки заздрості та ревнощів, жадібності. Це спроба бути тим, ким я не є. Я не перший. Так що, я граю в хибну гру, хибно себе ототожнюю, і оплачую ціну.

Але як тільки я потрапляю сюди, тут завжди є знання, яке каже: «Гей, ти робиш неправильно, ти робиш помилку. Верховний Господь перший, а ти Його слуга, і доки ти не повернешся до цих правильних стосунків, ти страждатимеш».

Отже, від нас залежить, що ми хочемо, страждати чи повернутися до правильної свідомості. І шлях йоги – це шлях, який приводить нас назад до цієї свідомості. Шлях бхакті-йоги веде нас безпосередньо до Господа.