Posted by on Чер 27, 2019 in МЕДИТАЦІЯ – ПИТАННЯ ТА ВІДПОВІДІ | 0 comments

Запитання: Я дотримуюсь іншої релігії. Якщо я медитуватиму, я тим самим змінюю свою віру?

Відповідь: Знаєте, насправді існує лише одна релігія. Вона називається “Любов до Бога”. І є лише одна релігійна практика – виконувати волю Бога. Але зараз все поділено на стільки різних вірувань. Якщо вчення, яким ви дотримуєтеся, справжнє вчення, і ви будете застосовувати ці медитації, то ви насправді збільшите вашу віру. Ви станете ближчими до істинної релігії. Тож тут взагалі немає жодної суперечності.

Питання: Звідки спочатку з’явилося знання, і хто є першим учителем?

Відповідь: Якщо хтось не чув, було пояснення, про що йдеться мова. Насправді є лише один початковий учитель, лише один духовний учитель – і це Бог. А решта досконалих вчителів просто є Його представниками. Отже, при творенні матеріального світу Верховний Господь також надсилає в цей світ це знання. І навіть незважаючи на те, що ми, так би мовити, незалежно залишили Його, Він все одно дає нам цю інформацію так, щоб ми могли усвідомити свою помилку, знати, в чому істина, пам’ятати про наші взаємини і повернутися в цей духовний світ. відсутність занепокоєнь. Так що знання вічне, воно завжди доступне в матеріальному світі для тих, хто хоче його знати. Але ми прийшли сюди не для того, щоб пам’ятати Бога, ми прийшли сюди, щоб забути Його. І у нас дуже добре це виходить.

Питання: Чи можна замість мантр вимовляти молитви? Наприклад, християнські.

Відповідь: Ви можете робити все, що хочете. Люди запитують: “Можу я робити це, чи можу я робити те?” Звісно, ви можете. У вас є свобода робити те, що ви вибираєте, робите. Але всі молитви та мантри не рівнозначні. Отже, якщо ви вибираєте читати якісь молитви, очевидно, робіть це. Але ми навчаємо найповнішого прояву Бога у звуці. Якщо ви хочете зробити і те, і інше – це також нормально.

Запитання: Я починаю робити медитацію. Що буде в майбутньому, якщо я робитиму медитацію протягом двох років щодня по два рази на день? Що я отримаю? Чи допоможе це вирішити мої проблеми в реальному житті?

Відповідь: Те, що відбудеться у вашому особистому житті, дуже індивідуально. Що ви бажаєте від медитації? Наскільки ви щиро робите медитацію? Це заради якоїсь матеріальної вигоди? Тоді це допоможе вам у досягненні її. Чи допоможе вам це вирішити ваші щоденні проблеми? Так. Чи дійсно ви хочете розвинути ці взаємини з Богом, про які я говорив, я не знаю. І якщо хочете, тоді це також почне відбуватися. Якщо не хочете – Бог це теж знає. Він нікого нічому не змушує. Тому все залежить від особистості. У міру того, як мантри очищають наше серце, поступово змінюються наші бажання і змінюються наші мотиви, і вони стають все більш правильними.

Питання: Як ви ставитеся до Будди та Христа? Хто вони на вашу думку?

Відповідь: Як я сказав на початку, це не моя думка. У всіх є думка, але ми не діємо на основі будь-якої думки, ми діємо на підставі істини. Веди та наші духовні вчителі пояснюють нам, хто такий Господь Ісус Христос і хто такий Господь Будда. І коли ви знайомитеся з істиною, це стає очевидним. Господь Ісус Христос був досконалим уособленням любові до Бога. Це те, чого він навчав, і те, що він виявляв у житті. Насправді він був настільки сильним у цьому вченні, що він говорив тим людям, яких він навчав: «Це моя перша і найголовніша заповідь». Він насправді зробив заповідь: «Люби Господа твого всім своїм серцем, усім своїм розумом, усім своїм єством». Не може бути нічого ясніше цього. Таке було його послання. Він був досконалий у своїй любові до Бога. І це те, чого він навчав інших, щоб вони теж це робили.

Будда був інкарнацією Бога, яка появилась для певної мети. Насправді Його головною місією та посланням було припинити вбивство тварин, яке тоді було без жодного обмеження. Тож він навчав ахімсі – ненасильству. Він був уособленням цього послання: «Не вбивайте цих невинних тварин заради вашого власного задоволення». Є ще, звісно, крім цього, але це все дуже глибоко. Ми просто знайомимо коротко.