Posted by on Вер 9, 2021 in Веди – наша інструкція в житті | 0 comments

Питання: Як Ви вважаєте, найбільше досягнення Вашого життя? У чому полягає справжня мета Вашого життя, у чому полягає основна місія для Вас на Землі?

Відповідь: Найбільше досягнення, це коли я зустрів свого духовного вчителя, який познайомив мене з цією істиною. Це найбільше досягнення. Мета життя – це цінувати це, застосувати це так, щоб мій духовний учитель і Верховний Господь були задоволені. І дати іншим людям ту саму можливість. Ту ж можливість, що була дана мені.

Запитання: Що таке карма?

Відповідь: З кожного питання можна дати цілу лекцію. У матеріальному світі багато законів, що керують матеріальною природою. Це означає, що ми підкоряємось цим законам. І один із цих законів – це закон карми. Це закон дій.

Якщо мої дії впливають на життя іншої живої істоти негативним чином (будь-якої живої істоти: людини, тварини), я завдаю їй якийсь біль, страждання, незручності, смерть, я несу за це відповідальність. І в майбутньому я отримаю покарання. До мене повернеться біль, страждання, незручності, смерть. Погана дія – поганий результат – погана карма. Але якщо мої дії впливають на інших живих істот позитивно, я отримаю за це нагороду. Я роблю хороше, щось хороше для людей, якусь благочестиву діяльність, благодійність, будь-що. То в майбутньому я отримаю за це нагороду. Хороша дія – гарний результат – гарна карма. І до мене приходять гарні речі.

Тож такий закон карми. Закон дій та результатів. Ми всі підкоряємось дії цього закону. Це не має нічого спільного з тим: чи знаємо ми про це, чи ні. Він, як і раніше, продовжує діяти.

Запитання: Чому ми пішли з дому? Нам там було погано?

Відповідь: Це те, що ми насправді ніколи не зможемо зрозуміти, тому що це нелогічно і не виглядає як має сенс. Чому б ми… навіщо ми пішли з досконалого місця? Бо ми дурні. У якийсь момент, маючи вільну волю і незалежність, які ми маємо завжди, ми вирішили, що я хочу бути найголовнішим, я хочу насолоджуватися, я хочу керувати, я хочу бути паном, я хочу бути Богом. І немає такої можливості, щоб я практикував це у духовному світі, бо це становище вже зайняте. Вже є перший найголовніший, хто насолоджується. І дорогий Господь створює матеріальний світ, щоб ми могли прийти сюди, у цей світ і спробувати виконати цю фантазію.

І тому ми покриваємося тут ілюзією, тому ми думаємо, що «я це тіло, цей світ – мій дім, я можу насолоджуватися тут, я збираюся насолоджуватися тут усім і контролювати тут все, що зможу». І це гра, в якій всі тут намагаються бути найголовнішим, тому завжди йде змагання, змагання. Перша футбольна команда, перша рок-зірка, бізнесмен. Перший, перший, перший. Тому що ми намагаємось бути першими. І звичайно, ми ніколи цього не досягаємо. Навіть якщо ми перші в чомусь, ми знаємо, що насправді ми не найкращі і це дійсно нас не задовольняє. Зрештою, можливо, ми прокидаємося і починаємо насправді ставити запитання: «Чому? Чому я настільки незадоволений? Чому я ніколи не можу знайти те, чого хочу?» Я справді починаю запитувати. І знову ж таки, наш дорогий Господь знає про те, і Він починає надавати мені відповіді. І тоді я можу почати мою зворотну подорож.

Запитання: Чому не можна їсти м’ясо? Адже нема поганих релігій. А у мусульман ріжуть барана, щоб подякувати Богові за сина. А православні їдять яйця у своє головне релігійне свято – Великдень.

Відповідь: По-перше, ви питаєте, чому не можна їсти м’ясо. Ви можете їсти м’ясо, ви можете робити все, що хочете. Це те, що вам потрібно зрозуміти. Бог дає нам свободу робити те, що хочемо. І є вчення, називатимемо їх «вчення», які мають певні керівництва. У Ведах також є розділ, який відноситься до цього – розділ «Карма-Канда», про який я говорив. Він каже, що: добре, якщо ви хочете їсти м’ясо… Деякі люди все одно це робитимуть, вони це робитимуть в любому випадку – через своє бажання мати цей смак або що завгодно. І тому у Ведах є спеціальна формула, все прописано, як це правильно робити. Але це не означає, що це найвище, що треба робити. Але якщо ви все одно збираєтеся це робити, робіть це таким чином. І ви будете робити це відповідно до такого розпорядження, тоді ви виконуєте керівництво Вищого Джерела.

Ви насправді підкоряєтеся вищим настановам, тому це трохи вам допомагає вийти з того, що «я робитиму що хочу, як я хочу, коли хочу». Це щось, чого ви все-таки дотримуєтеся, і це трохи вам допомагає. Але якщо ви звернетеся до більш просунутого вчення Вед, там будуть зовсім інші настанови, які полягають у тому, щоб не їсти м’ясо, тому що це певним чином впливає на вашу свідомість – це робить так, що ви не можете зрозуміти просунуті рівні Істини, більш високі рівні, плюс за це ви отримуватимете карму і так далі. Існують різні рівні вчення для людей, які перебувають у різному стані свідомості.

Так що це те, як ви можете зрозуміти щось із цього.

Питання: Говорячи про Верховного Господа, кого Ви маєте на увазі: Ісус, Аллах чи буддійський Бог?

Відповідь: Є лише один Верховний Господь. Він має багато імен. І одне з Його Імен – Аллах, що означає «Самий Великий», Будда – це інкарнація (втілення) Бога. Він прийшов для того, щоб вивчати певні речі. І попереднє питання у нас було, до речі, саме про зв’язок із цим. Бог інкарнірував (втілився) як Будда, щоб припинити неправильне використання Вед для того, щоб необмежено вбивати тварин. Основне Його вчення було «ахімса» – ненасильство. Так що вчення буддизму це вегетаріанство, не м’ясо. Для цього, коли Він з’явився, були певні обставини та час.

Господь Ісус Христос – не Бог. Він ніколи не казав, що він є Богом. Він дуже ясно говорив про те, хто він, незліченну кількість разів. “Я син Бога. Бог – мій Батько, Бог також ваш Батько». Його молитва «Отче наш» звучить так: «Отче наш» – не мій, а наш, наш Отець – «сущий на небесах». І він навчав… Ісус навчав досконалому методу. Любов до Бога – це було його вчення, яке являє собою чисту бхакті-йогу (вищий ступінь йоги). Не плутайте все, немає такого поняття, що є християнський Бог, мусульманський Бог чи буддійський Бог. Є лише один Бог, який є наш спільний Батько. І таке вчення Вед. Це повне розуміння. Один Верховний Господь.