Posted by on Вер 9, 2021 in Веди – наша інструкція в житті | 0 comments

Питання: Коли ми розвинемо любов до Нього, Верховного Господа, ми все одно будемо народжуватися?

Відповідь: Це буде залежати від того, наскільки досконала ваша любов. Наскільки ми забруднені любов’ю до чогось іншого. Якщо я повністю відданий у любові до Бога, то я Його, я Його для того, щоб робити все, що Він хоче. Він може захотіти, щоб я залишився в цьому матеріальному світі як Його посланець, як Його представник, щоб допомогти іншим. Але в такому разі насправді я не буду у матеріальному світі. Я насправді буду у духовному світі. Так що якщо я розвину любов до Бога, я піду назад до Нього. Мені не доведеться приймати нове народження. Це дуже ясно гарантовано у Бхагавад-гіті.

Запитання: Як називається друга книга для читання. Перша – «Бхагавад-гіта», друга?

Відповідь: “Шрімад-Бхагаватам”. Її потрібно читати після “Бхагавад-гіти”. Є рекомендована послідовність. І це мають бути саме «Бхагавад-гіта» та «Шрімад-Бхагаватам», переведені з оригінального джерела Шрілою Бхактіведантою Свамі Прабхупадою.

Питання: Як закінчити цикл інкарнацій у цьому житті?

Відповідь: Зробити те, що я рекомендував протягом усієї цієї лекції: розвинути любовні взаємовідносини з Богом. За допомогою слухання та повторення Його Імен. Це рекомендований процес.

Запитання: Як повернутися додому до Бога? Що робити, як служити Богу?

Відповідь: Я вже говорив, що ви повинні розвинути любовні взаємовідносини. Є дев’ять процесів відданого служіння. Перший – це слухати. Ми маємо слухати цю істину, слухати цей трансцендентний звук. Це віддане служіння – слухання. Потім ми маємо повторювати. Чути мантру – повторювати мантру. Чути істину – говорити істину. Слухання та повторення. Це перше і найголовніше – слухання та повторення.

Третє – я маю пам’ятати. Я маю пам’ятати Бога, я маю пам’ятати те, що я почув. Я маю пам’ятати Його Імена. Я повинен пам’ятати про мої стосунки з Ним. Все знання, яке я отримав, я маю пам’ятати його. Також як в університеті чи в школі вчителька каже, підручник – навчає. А потім іспит, ви маєте пам’ятати, розумієте? Нічого нема нового. Ви слухаєте, ви повторюєте, пам’ятаєте.

Є цілий список усього. Це загальний огляд.

Питання: Як проявити любов до Бога?

Відповідь: Дотримуватися Його настанов. Якщо ви любите когось, ви робите те, що приносить Йому задоволення. У нас є багато настанов: робити це, робити це – це приносить Богові задоволення. І якщо ви Його любите, ви це робитимете. А якщо ви хочете самі бути Богом, ви будете сперечатися: «Навіщо я маю це робити? Я не хочу цього робити. Я не думаю, що це потрібно». Так що це означає, що ви не любите Бога.

Запитання: Наскільки мені відомо, мантри повинні виконуватися строго певним чином, Ваше виконання виглядає як самодіяльність.

Відповідь: Так, є люди, які так навчають. Ви неправильно… не зовсім правильно вимовляєте. Багато людей з Індії так кажуть: “О, потрібно не зовсім так, а точно так”. Але милість така, що Господь Гооранга  (втілення Господа) прийшов і сказав: «Дивіться: повторюйте ці мантри, вони цілком самодостатні самі в собі і наділені силою». Вся ця вимова, виконана правильним чином, не має значення.

А в минулі часи, коли люди були здібнішими, процес був дуже важким. Це вимагало дуже точного відтворення та інтонації. Все – вимова, інтонація, якщо були не дуже, це не спрацьовувало. Господь Гооранга прийшов у вік Калі-юги. Він сказав: «Хлопці, ви не зможете цього зробити. Просто повторюйте ці мантри. Не переймайтесь про досконалу вимову. Просто повторюйте мантри». Він наділяє мантри силою. Не ми наділяємо мантри силою. Це те, щодо чого ви можете порадуватися. Нам не потрібно бути професійними виконавцями. Це означає, означало б, що на самому початку дев’яносто дев’ять і дев’ять десятих людей одразу б відкинули. Але це не те, чого хоче Господь Гооранга.

Ми маємо час на останнє запитання.

Питання: Як відрізнити справжнього Гуру від брехуна?

Відповідь: Дуже гарне питання. Це останнє питання, бо в нас час скінчився. Ви сьогодні вже всеодно достатньо почули. Якщо ви намагаєтеся випити весь океан за один день, то потонете. Але ми закінчимо цим дуже добрим питанням.

Є три способи, як ви можете дізнатися, хто є справжнім представником Бога. Це не має нічого спільного з тим, як підстрижене його волосся, який у нього одяг, з Індії він чи ні, як довго він цим займається, скільки у нього послідовників, який у нього акцент. Це не має нічого спільного з цим. Але найчастіше це те, на чому ми ґрунтуємо свій висновок.

Ось три способи, як ви можете знати. Перший: істинний духовний вчитель має перебувати в лінії учнівської послідовності  чистих вчителів, що починається від самого Господа. Так що відразу ви можете побачити, що багато людей не відносяться до цього. Друге, істинний духовний вчитель має говорити і вчити тому самому, що написано у Ведах. Це означає, що ви повинні трохи знати, про що йдеться у Ведах. І третє, і це найважливіше, ви повинні бути настільки щирими у своєму бажанні дізнатися істинного Гуру, слідувати за істинним Гуру, що Господь у вашому серці скаже вам: «Ось мій представник, слідуй за ним». І це означає, що вас не можна обдурити. Що ви не можете помилитися. В інших двох способах ще є можливість, що ви можете помилитися. Коли Господь каже вам із вашого серця: “Ось мій представник”, ви можете мати безпечне наставлення.

Велике вам усім дякую. Харібол.