Posted by on Чер 19, 2020 in Справжній сенс йоги: глибокий, глибший і найглибший | 0 comments

Питання: Чи є пекло?

Відповідь: Вгадайте? Він прямо тут, прямо зараз. Пекло означає страждання. У той самий момент, коли душа розлучається з Богом, починаються страждання. Матеріальний світ – це те місце, куди ми прийшли для того, щоб бути відокремленими. І ось чому ми так сильно страждаємо. Через наші дії, які спричиняють карму, ми страждаємо більше або менше, але ми всі страждаємо. Тому що ми не маємо цієї любові до Бога, і це само по собі вже велике страждання. Отже, весь матеріальний світ – це пекло.

 

Питання: Чи є в душі пам’ять?

Відповідь: Так, є, але зараз вона покрита. І тому ми не пам’ятаємо нашого минулого чи наших вічних взаємин із Богом. Тому що ми перебуваємо під пеленою забуття. Але так, душа має пам’ять.

 

Питання: Чи шкодить куріння практиці йоги?

Відповідь: Куріння шкодить усьому (сміх). Не робіть цього. Насправді ведичне вчення, вчення йоги свідчить, що не має бути інтоксикацій у цьому плані. Керівництво йоги призначене для того, щоб у нас було найкраще життя: фізично, ментально та духовно. І одурманювання будь-якого виду, будь-якого сорту, очевидно, сюди входить куріння, не рекомендується.

 

Питання: Чи може душа накопичувати досвід минулих життів?

Відповідь: Якоюсь мірою – так. Зазвичай ми забуваємо, коли змінюємо тіло, починаємо все спочатку. Але можливо зберегти… Це не обов’язково пам’ять, але це буде інтуїтивний досвід із минулого життя чи з минулих життів. Це можливо.

 

Питання: Що таке любов?

Відповідь: Усі намагаються це з’ясувати. Насправді любов – це повна відданість тому, кого ти любиш, коли ти віддаєш своє життя тому, кого ти любиш. І метою твого життя стає доставити йому задоволення. Це стан серця. І чиста любов – це чиста любов до Бога. І цей чистий стан усіх нас. І ми всі знаємо про це. Тепер ми всі знаємо, що це те що нам потрібно.

 

Питання: Чим ви харчуєтеся і яка правильна їжа?

Відповідь: Ще одне велике питання, але, в будь-якому випадку, якщо коротко сказати… Вчення йоги – це вегетаріанське харчування Для людей. Це фрукти, овочі, зернові, горіхи, насіння та молочні продукти. Це їжа для людей.

 

Питання: Що, на вашу думку, зло? Сили зла та сили добра. Як ви бачите?

Відповідь: Зло це робити те, що суперечить волі Бога. Коли у нас взаємини розділеності з Богом, коли я не виконую волю Бога, а виконую свою власну волю, всі мої дії – зло. Інакше кажучи, вони не несуть хорошого плоду ні мені, ні іншим.

І ось чому світ на сьогоднішній день все більш і більш злий. Тому що насправді нікого не хвилює, що Бог каже, що Він хоче, яка Його воля. Наш «Господь» – це наш розум та наші почуття. Ми дотримуємось бажання нашого розуму та почуттів, і робимо те, що ми хочемо. І ось чому світ все більш і більш злий.

Я бачив напис на машині кілька днів тому. І там було сказано, що “Моє життя – мої правила”. І така свідомість: це моє життя, я робитиму, що хочу, я пишу правила. По суті, це сказати: «Я Бог». І з цього йде зло. Можливо, менше зло, більше, можливо, дуже руйнівне, але «Моє життя – мої правила». Ось що це.

 

Питання: А ким ви були у минулому житті?

Відповідь: Я був тим самим, хто зараз, – духовною душею. І наступного разу буду тим самим. Ми ніколи не змінюємося, тіло змінюється, становище змінюється. У якому тілі я був, де я був і що робив, цього я не знаю. Але я знаю, що зробив щось правильно, тому що я одержав людське тіло. І був щасливий зустріти свого духовного вчителя. І так сильно мені пощастило, що я зміг його слухати.

Добре. Це ваші запитання. Велике дякую! Харібол!