Posted by on Січ 16, 2017 in Йога у сучасному світі | 0 comments

Питання: У чому мета та призначення створення Богом людини у матеріальному світі? У чому мета та призначення душі у духовному світі?

Відповідь: Це все добрі питання, до речі, які вимагають дуже великих відповідей, на які ми не маємо часу. Але коротко: мета створення душі – це приносити задоволення Богові, реальність така, що, якщо подивитися з одної сторони, ми всі його діти. І наша функція – приносити йому задоволення. Багато батьків заводять дітей з таким бажанням, що ця дитина приноситиме їм задоволення. Звісно, вони потім не доставляють, але бажання було таким. Тож ми всі створені для того, щоб приносити задоволення Богові.

І яке задоволення Він отримує від нас? Любов. Кожен потребує любові, такою є природа душі. І Верховна Душа також хоче любові. Це вся мета існування.

Тож ми ті, хто любить Його. Але ми не співпрацюємо, як дитина, яка не хоче співпрацювати з батьком. Він не приносить задоволення батькові. Він іде з дому, не слухає батька, бунтує проти батька. Те саме з нами. Ми бунтуємо проти Бога: «Я не буду тобі служити. Я сам хочу бути Господом, хочу бути тим, хто насолоджується найголовнішим і таке інше».

Отже, матеріальний світ – це місце, куди ми приходимо з власної волі для того, щоб жити окремо від Бога, щоб не служити Богу, щоб служити нашому тілу, нашому розуму, нашим почуттям, нашим бажанням, нашим задоволенням. І для цього функціонує матеріальний світ, щоби надати нам місце зробити це.

Але, звичайно, ми не можемо знайти тут те задоволення, яке нам потрібне. І тому деякі щасливі окремі індивідууми усвідомлюють це і починають цікавитися: «Де справжнє задоволення, де справжнє кохання?» І це той момент, на який Господь чекав, і потім Він починає давати нам відповіді, вести нас до джерела любові, а це саме Він сам. Отже, ми можемо залишити нашу бунтарську природу і знову стати тими, хто любить Бога, доставляючи йому задоволення.

Питання: Мантра-медитація із США? Що ви думаєте про кундаліні-йогу?

Відповідь: Ні, йога не з США, бхакті-йога від Бога. Важко вловити істину, бо це так відрізняється від того, чого нас навчали. Ми хочемо дізнатися: «Звідки прийшла бхакті-йога? Де її джерело? Бхакті-йога походить з Індії?» Ні. Бхакті-йога походить від Бога. Союз із Богом. Я тільки-но відповідав на попереднє запитання, що Бог хоче, щоб ми його любили. І бхакті-йога це процес розвитку любові до Нього, процес, коли ми й після Його любимо. Як цього можна досягти? Це спосіб, за допомогою якого я можу цього досягти, а також те, що я роблю, коли цього досягаю.

І кундаліні-йога не має нічого спільного з тим, про що я говорю. Це дуже довго пояснювати. Але це інше вчення йоги, інший процес. Коли ви досягаєте досконалості в цьому, ви можете досягти іншої галузі духовного світу, енергії Бога, не особи. Так що це не задовольняє потреби душі в любові, тому що в кундаліні-йозі немає любові. І ось чому вчителі бхакті-йоги кажуть: “Не витрачайте час”. Вони не рекомендують цього. Навіть у Бхагавад-гіті Господь каже, що це не найдосконаліша йога.

Питання: Як можна вийти з депресії? Конфліктів?

Відповідь: У вас має бути якесь відчуття радості, задоволення. Чому ми в депресії? Тому що життя в цьому світі дуже тисне, навіть якщо я успішний і все добре, я все одно пригнічений, тому що це мене не задовольняє. І це тимчасово, це закінчиться, я помру і таке інше. Це все одно депресія. Але якщо я знаю істину в житті і живу відповідно до цієї істини, то чому мені бути в депресії? Це найпозитивніша філософія з усіх, що існують. Немає нічого крім світлого майбутнього, вічного щастя з Досконалою особистістю, а в цьому світі немає світлого майбутнього. Тут все дуже пригнічує, тому чим більше люди це розуміють, тим більше перебувають у депресії. І вони не знають про духовну силу, щастя, тому що вони не торкнулися тіла духовного життя. Вони намагаються уникнути єдиного джерела, з якого вони можуть отримати силу. Так що йдемо в більш темні області життя, і депресія стає частиною мого життя, так що знайте це, практикуйте це вчення і не буде ніякої причини, щоб бути в депресії. Все. Велике дякую. Харібол.