Posted by on Сер 10, 2019 in Найдавніша наука про душу. | 0 comments

Питання: Загиблі в утробі діти, де їхня душа? Чия це карма: їх чи батьків?

Відповідь: Це і те, й інше. Карма людини, яка загинула в утробі – це загинути в утробі. А карма батьків – це те, що сталася ця смерть дитини. Карма завжди дуже переплетена, тому це все частина цього складного пристрою. Де душа, куди піде ця особа? Туди, куди приведе його карма. Це все відбувається відповідно до карми і з тим, як влаштовано. Але ми не маємо душі. Я хочу, щоб це було зрозуміло. Ми постійно неправильно розуміємо душу. Нас завжди вчили, що «в нас є душа», якщо ви взагалі щось чули про душу. Але ми не маємо душі. Ми – душа. Не те, що я щось інше, і в мене є душа, як у мене є тіло. Я – душа, тож я виходжу. Отже, як ти тут написала: «Ця людина, яка залишила тіло в утробі», – вона йде. Не її душа, а вона. Туди, куди призначається йти.

Питання: Чи має значення для душі, як відбувається поховання тіла?

Відповідь: Ні, немає. Ведична система – це кремація, ви спалюєте тіло. І потім душа вже більше не бовтається довкола цього тіла, бо його вже нема. Але якщо ви не спалюєте тіло і душа насправді дуже прив’язана, через прихильність вона може крутитися навколо тіла якийсь час. Отже, ведична система – це спалювати тіло, кремірувати.

Питання: Як Веди оцінюють християнську версію створення людини? Як Веди пояснюють появу різних рас?

Відповідь: Не те, що ми маємо якусь оцінку будь-якої їхньої версії. Ми навчаємо того, чого навчають Веди, і це може відрізнятися від інших навчань. І відрізняється, якщо взяти християнське пояснення. Але загальна концепція однакова: що Господь створив. Якщо ви відстежите джерело, то джерело – це Господь і в тому, і в іншому вченні.

Питання: Розкажіть про всі юги. Яка з них найкраща? Чому вони такі, які є: Сатья-юга, Трета-юга, Двапара-юга?

Відповідь: Це велика тема. Більшість людей взагалі не знають нічого про юги. Я не маю часу пояснювати це. Але юги – це періоди часу. У матеріальному світі все вимірюється часом. Тож юги – це великі періоди часу. І є чотири юги, як ви сказали. І вони йдуть, починаючи з найбільш досконалої в матеріальному плані, з Сатья-юги, коли люди живуть дуже довге життя, і люди дуже духовно просунуті. І люди дуже чудово забезпечені – у всьому панує величність. Називається «Золотий вік», тому що з матеріальної точки зору, все практично ідеально. Але закінчується, тому що він має період часу: початок і кінець, час, коли він починається і час коли закінчується. Потім йде Трета-юга, «Срібний вік». Він ще коротший. Він коротший, життя людей коротше, у суспільство входить невелика вада. Тож він не такий досконалий. Потім йде Двапара-юга: вона ще коротша, і ще менш досконала, і життя коротше. Це називається «Мідний вік». Потім остання у цьому циклі – це Калі-юга, яка проходить зараз. І Калі-юга – це “Залізний вік” з двох причин: по-перше, залізо – це найбільш поширений метал, а по-друге, серця людей в Калі-югу, по суті, як залізо.

У Калі-югу дуже мало милосердя, дуже мало співчуття, дуже мало любові. Це дуже важкий час. Також це вік хаосу, розбрату та замішань. Ось чому сьогодні всюди на планеті хаос, розбрат і замішання. Чи подивимося ми на своє особисте життя чи міжнародний рівень, чи рівень нації – скрізь ми знайдемо хаос, розбрат і замішання. І це Калі-юга. Хороше з приводу Калі-юги: коли вік найважчий, процес духовної самосвідомості – найпростіший. Процес для Калі-юги – це мантра-медитація. І це релігійний чи духовний процес для того часу, коли ми живемо зараз. Це називається «юга-дхарма». “Дхарма” означає “релігія”. Релігія Калі-юги – це повторення Святих імен Бога (мантра-медитація). 

Питання: У мене є вічна тривога. Як усунути її?

Відповідь: Повторюйте мантри. Перенаправте свій фокус. Доки ми намагатимемося знайти притулок у матеріальному світі, ми будемо в занепокоєнні. Бо ми тут шукаємо притулку, щастя, спокій. Їх тут нема. І це те, що ми відчуваємо, ми постійно занепокоєні: що станеться далі? Це як їхати старою машиною – завжди в занепокоєнні: що зараз зламається? Я впевнений, що хтось із вас їздив на старих «Ладах».

Коли ви зосереджуєтеся на тимчасовому, ви завжди будете турбуватися. Коли ви зосереджуєтеся на вічному – це рішення. У цьому сенс. Але ми повинні організувати свій спосіб життя таким чином, щоб він обертався навколо цієї істини. Ви не можете сказати «добре» і потім нічого не робити. Вам потрібно змінити ваше життя. Тож зараз ваше життя на даний момент сповнене занепокоєнь. Якщо ви хочете змінити, щоб не було занепокоєнь, вам потрібно змінити своє життя. І це процес бхакті-йоги.

Питання: При трансплантації серця душа переселяється в інше тіло? Особа ж не змінюється?

Відповідь: Це може бути одне з двох. Душа виходить із цього серця, і коли вставляють інше серце, вона входить до нього. Або це може бути від іншої особи. Насправді є свідчення того, що люди після трансплантації серця були зовсім іншими: характер все повністю змінювався – це була інша людина. У будь-якому випадку, всі ці деталі наш розум любить чіплятися за ці дрібниці. Насправді це не важливо. Це приємна розвага для розуму. Але те, на чому потрібно все більше зосередитися, – це на моїх взаємовідносинах з Богом: що я маю намір робити.

Питання: Звідки виник Господь? Як багато душ уже з’єдналися з Господом?

Відповідь: Матеріальний розум матеріальний – мається на увазі, що він обмежений. Тож коли доходить справа до розуміння духовної істини, ця істина незбагненна. Ми не можемо осягнути цю істину своїм розумом. Будучи матеріальним, розум завжди думає: «Звідки ж Бог? Хто була Його мати? Хто був Його тато? Хто створив Його? Розум думає лише у тих категоріях, у яких має досвід. Але незбагненна істина полягає в тому, що Бог ні звідки не походить. Бог завжди існує – це означає, що немає початку. І нам потрібно просто прийняти це, або ні. У міру того, як серце очищається, ви починаєте розуміти це у серці. Ось коли насправді ви можете зрозуміти цю істину.

Питання: Як бути у стосунках з Богом, якщо це єдине, що робить нас щасливими?

Відповідь: Те саме, що ви робите у всіх взаємовідносинах – ви робите те, що приносить задоволення тому, з ким у вас взаємовідносини. Це вічне становище душі – з любов’ю служити Верховній Душі. У любові немає недостачі служіння. Мати ніколи не рахує: «Скільки я можу зробити для своєї дитини?» Вона завжди знаходить все більше способів, як вона може служити дитині. І так само Бог каже, що нам робити, що приносить Йому задоволення. Маючи такі інструкції, ми можемо особисто займатися любовним служінням. І це служіння стає все більш спонтанним. Так само, як любов у цьому світі. Вона не чиста, але коли ми знаходимо ці любовні взаємовідносини, вам спонтанно хочеться, і ви робите щось хороше для того, кого ви любите. Ви бачите гарну квітку і спонтанно хочете зірвати її і дати їй. Ви бачите гарний захід сонця, ви робите фото і показуєте його: «Дивися як гарно. Ми мали бути разом, щоб усе це бачити». Це все йде спонтанно. І весь духовний світ такий.

Це наші питання сьогодні. Велике вам спасибі. Харібол.