Posted by on Гру 3, 2010 in Йога і медитація | 0 comments

Абсолютна істина. Що таке абсолютна істина? Абсолютна істина має три аспекти. У Ведах ми дізнаємося, що існує Верховна Особа. Так само як ви і я – особи, ми всі люди, ми називаємо себе так: подивися на людей. У Ведах ми дізнаємося, що є Верховна Особа. І всі ми походимо від Верховної Особи. Верховна Особа відома як Верховна Особа Бога. І у повсякденній мові у світі це відомо як Бог. І слово «Бог» багатьом людям не подобається. О, це релігія! Ви ж не говоритимете про Бога, правда? Я думав, що то йога! Але йога – це досконала релігія. Є лише одна релігія, і це – союз із Богом. І ця Верховна Особа відома як Бхагаван. Бхагаван – це Верховна Особа. Є лише одна Верховна Особа. Немає двох чи трьох богів. Один. Не мій Бог чи ваш Бог. У йозі ми цього не вивчаємо, ми дізнаємося про Верховну Особу.

Верховний Господь безмежний, Він створив все, що існує, включаючи нас. І він має енергії, які незбагненні. Іншими словами, Він може зробити все, що хоче. Його воля – найвища. Отже, одне з того, що Він робить – Він поширює себе на безліч форм. Так що є початкова форма та безліч поширень. І різні його поширення виконують різні функції.


Воплощения Бога

І, звичайно, Бхагаван знаходиться в духовному світі. Матеріальний світ – одне з Його творінь. Ми, духовні душі, спочатку з духовного світу, але зараз ми прийшли у матеріальний світ. У духовному світі ми перебуваємо в союзі з Богом. Це життя духовного світу. Але тепер ми прийшли у матеріальний світ, і стали відокремленими, відокремленими у свідомості. Ми свідомо відокремлені. Але Верховний Господь ніколи не залишає нас. Тому, коли ми приходимо в матеріальний світ, Господь завжди супроводжує нас. І одне з таких поширень, що я згадав, називається параматма. Параматма відома як Господь у серці, також відома як Наддуша, а також відома як чейта-гуру, або Господь чи гуру всередині. І в цьому матеріальному тілі, яке не є нами, ми живемо. Ми – сила життя, ми щойно говорили про це. Ми – маленька духовна особистість усередині цього тіла. Але також у цьому тілі мешкає Параматма, наш постійний супутник. Незалежно від того, куди ми прямуємо, вона завжди з нами. Але ми не усвідомлюємо цього, ми відокремлені. Отже, Бог дуже близько, але дуже далеко.


Параматма - Господь в сердце

І потім є ще один аспект Абсолютної Істини, і Він відомий як Брахман. Брахман – це безособовий аспект Абсолюту. Як ми вже згадали, є духовний світ, де живе Бхагаван, а духовне небо – це сяйво, яке походить від Бхагавану. Духовне небо освітлене сяйвом, що походить від Бхагавана, і воно відоме як сяйво Брахмана, воно також відоме як Брахмаджьоті. Джьоті означає світло, Брахман означає духовний, – духовне світло.


Cияние Брахмана (Брахмаджьоти — духовный свет)

Також як у нашому всесвіті є сонце, від сонця походить велике сяйво, воно висвітлює наше небо, і сяйво сонця – це безформний чи безособовий аспект сонячної кулі. Також ми, маленькі душі, маємо сяйво, це називається аура. Ми також випромінюємо невелике світло. І зараз вони розвинули спосіб, як сфотографувати цю ауру. Можна зробити фотографію та побачити, як багато сяйва ви випромінюєте. Деякі люди дуже пишаються, якщо вони мають велику ауру. І у вас така фотографія і ви кажете «Подивися на це!» але якщо ваша аура маленька, не дуже багато світла, ви нікому не показуєте цієї фотографії, тримаєте її при собі. Але суть у тому, що Верховний Господь має величезну ауру, відому як Брахмаджьоті.

І це три аспекти Абсолютної Істини – Бхагаван, Параматма та Брахман. І шляхи йоги призначені для того, щоб привести нас назад, духовних, душ, до одного з цих місць призначення. Вони всі духовні та трансцендентні.